İçeriğe git

Blog

Ağız ve Diş Sağlığında Diş Fırçası Temizliğinin Önemi

Sağlığımız için dişlerimizi fırçalamanın ne kadar önemli olduğunu hepimiz biliyoruz, ancak diş fırçalarının çok sayıda mikrop barındırabileceğinin ne kadar farkındayız? Kapsamlı bir fırçalamadan sonra ağzımız ve dişlerimiz çok daha temiz kalırken, diş fırçamız artık ağzımızdaki mikropları ve kalıntıları taşır. Ayrıca diş fırçalarımızı genellikle bakterilerin havada kalabileceği banyomuzda, açık ortamda tutarız. Bu blog yazımızda, ağız ve diş sağlığında diş fırçası temizliğinin önemi ve diş fırçamızı temiz tutmanın yollarından bahsedeceğiz.

Diş Fırçalarımızı Nasıl Saklamalıyız

Dikkat etmeniz gereken ilk şey, diş fırçalarımızı kuru bir alanda tutmaktır. Ayrıca fırçamızın  dik durması ve kıllarının herhangi başka bir eşyaya ya da zemine temas etmemesi gerekir. Bakteriler nemli ortamlarda daha kolay çoğaldığı için diş fırçamızı kuru tutmak mikropları ve bakterileri fırçamızdan uzak tutmak için ilk adımımızdır. Dolap içleri de nemli ortamlar olduğu için önerilen saklama alanlarından değildir.

Dişlerimizi Fırçaladıktan Sonra Fırçamızı Nasıl Temizlemeliyiz

Benzer şekilde, her kullanımdan sonra diş fırçamızı durulamamız gerekir. Fırçamızın kıllarındaki fazla diş macununu, yiyecek parçacıklarını ve diğer bakterileri temizlemek için kullandıktan sonra bir süre su altında tutmalıyız. Bunu yapmak diş fırçamızın ömrünü de uzatmaya yardımcı olacaktır.

Kişiye Özel Kullanım Neden Önemlidir

Diğer önemli bir nokta ise diş fırçamızı kendimize özel tutmamızdır. Fırça paylaşımı zararsız gibi görünse de aslında pek çok soruna yol açabilir. Diş fırçamızı paylaşmak ağzımızı ve vücudumuzu bakterilere, virüslere ve hatta kan yoluyla bulaşan patojenlere maruz bırakabilir.

Dezenfektasyonda En Etkili Yöntem : UV Diş Fırçası Sterilizatörü

Ayrıca diş fırçaları için özel olarak üretilmiş bir ultraviyole UV diş fırçası sterilizatörü de edinebiliriz. Diş fırçaları için yapılmış UV ışık odalarını - tuzlu su solüsyonu ve klorheksidin glukonat solüsyonu ile temizlikle karşılaştıran bir araştırmada, UV ışığının diş fırçalarını dezenfekte etmek için en etkili yol olduğu gözlemlenmiştir. Wochee Viola UV diş fırçası sterilizatörü size diş fırçalarınız için hem şık bir saklama alanı hem de sterilizasyonu aynı anda sunar.

İlginizi Çekebilir: Viola Ultraviyole Diş Fırçası Tutucu ve Sterilizatörünü İncelemek İçin Tıklayın!

Fırça Kullanım Süresi Ne Kadar Olmalıdır?

Son olarak, tüm bunları yapsak bile, ağız ve diş sağlığı için, fırçamızı dört ayda bir mutlaka değiştirmeliyiz. Ayrıca, diş fırçamız aşınma belirtileri göstermeye başlarsa veya kılları kırılırsa, hemen değiştirmemiz gerektiğini unutmamalıyız. Kılları kırılmaya başlarsa, fırçamız daha fazla bakteri taşıyacak ve dişlerimizi yeterli düzeyde temizlemeyecektir. Bu yazımızda sizlerle ağız ve diş sağlığında diş fırçası temizliğinin önemi ile ilgili bilgilendirici içerikler paylaşmaya çalıştık. Yorumlarınızı ya da sorularınızı bizimle paylaşmayı unutmayın.

Bir önceki post
Bir sonraki post

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bu e-posta adresi kayıtlı.

Tarzı satın al

Tercih yapın

Seçeneği düzenle
this is just a warning
Giriş yapın
Alışveriş sepeti
0 Ürünler